Maandag Cartoon 2 november 2020

Nanowrimo: dit jaar doe ik weer mee. Maar dan net effe anders…

Nano-watte?

NaNoWriMo staat voor ‘national novel writing month’. Elke november is het een inmiddels internationale uitdaging om (verder) te schrijven aan je boek, verhaal, blog-collectie of wat ook. Het doel is 50.000 woorden. Ik heb intussen een paar keer meegedaan. De gemeenschap is hartelijk en daagt elkaar uit. Een gezellig maand dus! Meer over NaNoWriMo vind je hier:
https://nanowrimo.org/

Nanowrimo: dat boek

Omdat ik al eens meegedaan heb, heb ik intussen een boek. We laten even in het midden in hoeverre het überhaupt publicabel zou zijn, ha ha. Ik wilde dit jaar weer iets doen maar ik dacht; nóg een boek dan..? Pfff. Dat voelde niet als de volgende uitdaging die ik moet aangaan, zeg maar. Toen ontstond tijdens een slapeloze nacht het idee InDraStoMo: International Drawing Story Month. Omdat december een te drukke maand is voor zo’n uitdaging, in januari iedereen uitbuikt en uitrust en februari te ver weg is voor mijn ongeduld, besloot ik er wel november voor te gebruiken. Ook wel handig voor iedereen die aan NaNoWriMo wil meedoen maar meer van ‘t beeld is.:-)

Fantasy

Nou zijn er een paar stijlen die ik niet beheers maar wel ontzettend fascinerend vind. In hoeverre ik die kan uitdiepen moet ik afwachten, het kost veel tijd en soms denk ik ook; wat is de meerwaarde, als zoveel kunstenaars het al doen, en goed ook? Maar het is wel verleidelijk en ik ben ook wel nieuwsgierig hoe ver ik in zulke gebieden kan komen. Twee van die richtingen zijn matte painting (fantasy landschappen) en character design. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het soort karakters dat je in games als Assasin’s Creed vindt. Meer over matte painting en character design: landschappen en karakters.

Opdrachten

Intussen ben ik bezig met een hond en een kat. De kat moest al wachten sinds april, dat is een gratis opdracht omdat ik een aantal voorbeelden nodig had voor mijn portfolio. Opnieuw moest ik concluderen: ik moet nooit, maar dan ook nooit meer werk maken naar slechte foto’s. Omdat deze al in de pijpleiding zit sinds april, doe ik deze nog. Maar het is wel een harde les. Want net als met computers is het hier ook: garbage in, garbage out. Niet zo goed voor mijn reputatie als huisdierportrettist dus.

Het schaap, de Mouflon, is trouwens ook nog in de maak. Want waarom aan twee dingen tegelijk werken, als je er ook drie tegelijk kunt doen? 😬

Verder heb ik nog wel wat leuke dingen voor Kerst, mocht je iets zoeken dan kan je eens een kijkje nemen in een van de twee Redbubble winkels. Omdat aangeraden wordt geen chaos van je winkel te maken, heb ik besloten er één voor rare, melige, cartooneske dingen te starten en eentje voor realistisch werk. Ja ja, ik hou mezelf graag bezig. 🙄
Cartooneske winkel
Realistische winkel

Geen zorgen
Mouflon Sheep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *