Intelligentie en vliegtuigverf

Hij is eindelijk af en gearriveerd op bestemming! De cabrio die me een behoorlijke tijd bezig hield. Je vindt hem hieronder: de Saab 92.

Het is verbazend hoeveel je leert als je ineens zo’n auto gaat schilderen. Voor ik begon, dacht ik: wat een onooglijk autootje 😝 Twee dagen later vond ik ‘m erg leuk. Ik kwam ook van allerlei tegen. Ik zal het over een half jaar wel weer allemaal vergeten zijn, maar op dit moment kan ik nog de blits maken met alle weetjes!

De eerste auto’s, uit 1947, waren allemaal groen. Het verhaal gaat dat dit was omdat Saab vliegtuigverf over had uit de oorlog. Na verloop van tijd werd dit een van de kenmerken van de Saab 92. (Het was trouwens een andere kleur dan die van deze Saab: minder geel, meer als British Racing Green).

Dat Saab oorspronkelijk vliegtuigen bouwde, is goed te zien aan de carrosserie van het prototype uit ‘47. Dat loonde: zelfs 20 jaar later was de eerste Saab zijn tijd ver vooruit wat betreft lage luchtweerstand. Intussen was tegen de tijd dat dit exemplaar gebouwd werd, in 1950, het logo alwéér verander.* Het is voor zover ik weet het enige embleem waar je die vliegtuigachtergrond in terugziet.

Wat ik ook nog geleerd heb, is dat van die eerste Saab alleen de deluxe uitvoeringen werden verkocht. De basis uitvoering..? Die interesseerde niemand. Wat een marketing! (Ik zoek oude documenten waarin staat hoe ze dat deden 😆)

Heb je zelf een klassieke auto nodig? Informatie daarover vind je hier. (Ps de prijzen van de auto’s gaan per 1 oktober 2021 omhoog)

Verder heb ik nog een paar dinerborden ontworpen, want voor ik de boer opga, heb ik zogenaamde collecties nodig. Een fabrikant/bedrijf dat kunst aankoopt voor productie, wil wat variatie binnen een thema. Heb je opmerkingen, vragen of kritiek op de ontwerpen, als altijd: zeer welkom! (Kritiek alleen indien niet snijdend 🤣)

*Saab had zo’n beetje elke 5 jaar een nieuw embleem #GewoonOmdatHetKon

Ein Steinbock
Slimmigheid in de bergen
Moment in Time (Saab 92, 1950)
Moment in Time (Saab 92, 1950). Met de twee katten van de ontvanger: Sok & Dr Seuss. Plus initialen van alle gezinsleden plus geboortejaar jarige in het kenteken)
Dinerbord met wild zwijn (Tribal Forest Collectie)
Dinerbord met wild zwijn (Tribal Forest Collectie)
Dinerbord met vos (Tribal Forest Collection)
Dinerbord met vos (Tribal Forest Collection)
Dinerbord met beer (Tribal Forest Collection)
Dinerbord met beer (Tribal Forest Collection)
Dinerbord met hert (Tribal Forest Collection)
Dinerbord met hert (Tribal Forest Collection)
Dinerbord met konijn (Tribal Forest Collection)
Dinerbord met konijn (Tribal Forest Collection)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *