Kunstenares Tim Hupkes

Tim Hupkes buiten

Because humor brings
light in dark places and
helps solving problems,
I feel I should advocate it endlessly.

Mijn werk staat bol van kleurrijke, melige beestjes, ‘dingen’ en situaties. Het is perfect voor artikelen voor jonge kinderen, tieners en volwassenen. Mijn werk is consequent kleurrijk en humorvol, maar niet alles is geschikt voor (jonge) kinderen: sommige cartoons bijvoorbeeld zijn (bijna) voor 18+.

Professionele ontwikkeling

In 1996 ging ik in Rotterdam aan de Willem de Kooning kunstacademie Reclame studeren. Na een aantal jaren van exposities en illustratie & art licensing opdrachten, wist ik: art licensing is mijn ‘ding.’

In 2014 volgde ik daarom een cursus Art Licensing aan de Art Licensing Academy (toen in handen van Tara Reed).

Ik vind het leuk om met klanten samen te werken. Te brainstormen, te bedenken wat het beste past bij een bepaald product en meer. Omdat ik bedreven ben in Photoshop en InDesign is het altijd mogelijk een afbeelding naar uw keuze aan te passen. Of van een passende achtergrond te voorzien. De mogelijkheden zijn legio en elk project heeft zijn eigen benadering nodig.

Waar en met wie woont Tim Hupkes en waarom?

Ik woon en werk in Hellevoetsluis. Met mijn echtgenoot en de laatste van vier katten. Ik hou van lange wandelingen langs het Haringvliet, dat op een steensworp afstand van ons huis ligt. De vele dieren die daar leven en worden uitgelaten zijn een voortdurende inspiratiebron.

Sneaky ideetjes

Ik werk voornamelijk digitaal, maar ook een potlood of penseel schuw ik niet. Alles waarmee ik kan tekenen of schilderen, is goed!

Doorgaans komen ideëen tot me in het midden van de nacht – als ik half in slaap ben – en dan is de keuze opschrijven of doorslapen. Het wordt eigenlijk altijd opschrijven. Met als gevolg uren wakker liggen… een kleine prijs om te betalen! Ook komen ideëen als ik onder de douche sta. Het gebeurt regelmatig dat ik er zo snel eronder vandaan spring om wat te noteren, dat de shampoo nog in mijn haar zit… 

Meer weten over waar ik voor sta? Hier vindt u mijn mission statement.