Coaching: beter in je vel, dichter bij je kern

De zon boven het Haringvliet

Als coach help ik je emotionele situaties navigeren. Door gebeurtenissen uit het verleden zitten we vaak vast in patronen die zorgen dat we eenzelfde soort situatie telkens opnieuw aantrekken. Ik help je om je daarvan los te maken en meer en meer vanuit je eigen kracht te leven. Hiermee bedoel ik eenvoudigweg: leven met een kalm zenuwstelsel en met minder en minder triggers, triggers waardoor je in de stress (een overlevingsmechanisme) schiet. Zo kun je steeds beter je eigen leven vormgeven – precies zoals jij dat wilt.

Methodiek

Samen gaan we op zoek naar je knelpunten. Waar loop je tegenaan? Het gaat hierbij vooral om situaties waar je telkens in beland, of je ze nou bewust zelf creëert of niet; het feit dat ze terugkomen betekent dat er een verbeterslag te maken is. En dat is in de vorm van je beter voelen. Je leert anders kijken en vooral anders ervaren. Ook een heftige ervaring uit het verleden die jou niet loslaat, kunnen we oplossen.

Een nieuw brein

Tijdens het proces verandert je brein: je maakt nieuwe neuropaden aan die je leven ondersteunen en laat oude neuropaden, die je niet meer dienen, vervagen. Ook activeer je steeds vaker bewust je parasympathische zenuwstelsel, waardoor de afmeting en activiteit je amygdala (angstcentrum in de hersenen) afneemt. Hierdoor ervaar je in het dagelijks leven meer rust en meer plezier. Je kan meer en meer in het hier en nu zijn. Je beslissingen komen uit je hart, in plaats van uit een heftige emotie.

De juiste tools

In onze sessies maak ik gebruik van verschillende tools, van elementen van Gestalt, neurodrills en droomwerk tot de stappen van Stettbacher. Samen kijken we welke combinatie het beste werkt voor jou.

Afzegging

Als we een geplande afspraak hebben en je onverwacht verhinderd bent, gelieve dit minstens 48 uur van tevoren te melden. Op die manier kan ik proberen de afspraak met iemand anders in te vullen. Als je niet tijdig annuleert, ben ik helaas genoodzaakt om de kosten van de afspraak in rekening te brengen.

Praktische informatie

Kosten van een sessie zijn € 85,00 per 60 minuten. Ik werk met Windows Teams (gratis te downloaden).

Alvast wat handvatten

Vastzitten in een cirkel van heftige reacties om de echte emoties af te houden en niet te voelen, of volledig gedissocieerd zijn (je lichaamssignalen niet tot nauwelijks meer voelen) kunnen je leven tot een ware hel maken. Oefeningen om weer in contact te komen met je lichaam en het de kans te bieden vastzittende emoties los te maken, maken de wereld een stuk lichter. Hier vind je alvast een paar van deze oefeningen.

Website TRE: tension and trauma releasing exercises Nederland

Meer lezen over hoe trauma het lichaam verstrakt en benadeelt?

Bronnen:
Traumasporen – Bessel van der Kolk
Wanneer je lichaam nee zegt – Gabor Maté

Enjoy your free cartoons in English of Nederlands

Thank you for visiting my site! | Copyright © 2023 Tim Hupkes Art. All rights reserved.
error: Content is protected !!