Verhalen

Ja, het creatieve bloed kruipt waar ’t niet gaan kan. Schilderen, illustreren, allemaal leuk en aardig maar soms wil je gewoon iets anders. Nou ja, anders, anders… laten we zeggen: méér. 🙂
Dan pak ik een pen. Of m’n ipad. Een paar van mijn verhalen zijn online te vinden. Wees gewaarschuwd: ze zijn een stuk grimmiger dan mijn beeldwerk! Maar wel spannend. (Pfieuw)

Nederlandstalig

Ondraaglijk: Een wedstrijdinitiatief van Sweek.nl. Maximaal 250 woorden!! Oei oei oei. Na een paar verhalen die juist tegen de 5000 woorden moesten zijn, was dit even de broekriem aanhalen. Gelukkig gaat schrijven op een of andere manier – net als schilderen en illustreren – ‘vanzelf’. Ik moest wel schrappen natuurlijk, maar ach, is dat niet wat schrijven nou eenmaal is..? In dit verhaal moest het woord ‘deur’ voorkomen.
Een man, voor een deur. Maakt hij hem open? Is het beter van niet..? De hitte bemoeilijkt zijn keuze…
226 woorden

Laat me niet doodgaan: Een verhaal met een dramatische titel, zoals het fanfiction betaamt. Voor mij een uitgelezen gelegenheid om eindelijk toe te geven: JA, IK BEN EEN NEIGHBOURS JUNKIE. Wég met die steen. Ik kruip er niet meer onder!
Ook dit was een inzending voor een wedstrijd, uitgeschreven door Luitingh-Sijthoff en Sweek.
Als Joyce zich instelt op een heerlijk vrijdagavondje vol Neighbours afleveringen en popcorn, moet ze vreselijk hoesten. Ze ziet en hoort niets meer, zo vreselijk staat ze te blaffen. Als ze opkijkt, staat ze niet meer in haar eigen woonkamer…
4.964 woorden

De grijze klever: Ook een wedstrijd, deze keer van Godijn Uitgeverij. Om te bewijzen dat ik ook fantasielóós kan zijn, heb ik de titel aangehouden die me aangereikt werd. Soms is het heerlijk geruststellend om voorspelbaar te zijn. Onderwerp moest zijn een grijze klever: iemand die vastgeroest is in zijn gewoonten.
Karel werkt al jaren en jaren op hetzelfde kantoor. Dan wordt hij ‘bedreigd’ door een ‘goed idee’ van zijn baas. Hoe kan hij hier in godsnaam mee omgaan..?
2.842 woorden

Odi et amo: Je raadt het al. Een wedstrijd! En jawel. Eveneens uitgeschreven door Godijn Uitgeverij. Ook hier heb ik me schrap gezet en de titel gebruikt die ter voorbeeld gegeven werd. Ha ha. (Je bent een volhouder of je bent ’t niet) Het verhaal moest plaatsgrijpen in de Middeleeuwen. Kom, dacht ik, dan gaan we wel meteen naar Engeland ook.
Als Edward verleid wordt door de vrouw van zijn broer, ziet hij kansen die allang van hem hadden moeten zijn…
2.526 woorden

Onwetend: Een wedstrijd van Schrijverspunt.nl. Enige restrictie: het thema ‘een zwarte agenda’ moest erin verwerkt zijn.
Wessel trekt sinds zijn vroegste jeugd op met zijn buurmeisje en -jongen. En dan gebeurt er iets dat hij niet kon voorzien. Of toch wel..?
1.205 woorden


IJs- en ijskoud:
mijn deelname aan de Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2018. Mijn allereerste wedstrijd..! Ja ja. Zo zit je in de anonimiteit van je zolderkamertje, zo ben je schrijfwedstrijdmaagd-af.
Midden in de nacht gaat de wekker. Tijd om te werken! Maar gaat dat feest wel door..? Het hele appartement staat blank…
1.031 woorden

Ménage á trois: een ware teleurstelling! Gelukkig wel met een vleugje humor. Deze Nederlandstalige deelname aan #SweekPride is voor 18+.
Met Miras en Axel een avontuur aan gaan klinkt veelbelovend…
443 woorden

Circusact: Een Sweek wedstrijd van maximaal 250 woorden. Onderwerp: angst.
Eva wil maar één ding. Ze zeurt er al jaren om. Eindelijk krijgt ze het…
250 woorden

Engelstalig

A cruel mirage: Ja zeg, alwéér een deur! Don’t blame the messenger. Het is een miniwedstrijdje van Sweek, die in twee talen ingeleverd kon worden. Uitdaging geaccepteerd! En nooit eerder zo dicht bij de toegestane woordhoeveelheid terecht gekomen, mocht maximaal 250 woorden zijn.  *trots*
Dit verhaal is griezelig maar wonderlijk helend.
Ze zoekt de deur. Net als ze hem vindt en wil openen, hoort ze de waarschuwing. ‘Nee! Die deur mag je niet openen. Nooit! Dat is gevaarlijk.’
249 woorden

Inexorable: Een verhaal voor de #SweekPride wedstrijd. Thema was vrij, hoofdpersonen moesten uit de LGBTQ+ gemeenschap komen. Dit is m’n Engelstalige versie. Het is voor 18+, want een beetje stout is altijd leuk.
Als Joe een interessante onbekende aan de bar ziet zitten, heeft hij al gauw door dat hij het anders moet aanpakken dan hij gewend is. Maar hoe..?
2184 woorden