Die Beessies

Die Beessies zijn een vriendengroep van verschillende dieren. Samen maken ze veel pret en beleven ze een hoop avonturen!

Waar wonen die Beessies dan wel niet?

Die Beessies wonen in het bos, om precies te zijn: in het Niksjeswoud. Hier staan fantastische, oude bomen die nog verhalen kennen uit de Oude Tijd. Maar er staan ook hele jonge boompjes. En mooie bloemen. En gras. Daar zijn Robbie en zijn broertje Brian gek op. Ze zijn dan ook konijnen! Maar ook Strobesje het paard houdt erg veel van gras. En de eikels en kastanjes en beukenootjes worden met smaak gegeten door Archie en zijn familie. Er zitten veel vette regenwormen in de vruchtbare aarde, dus Albertje de merel kan er lekker scharrelen. Het bos is dus een hele goede plek om te wonen, er is voor iedereen lekker eten! En er zijn een paar grote meren in het bos, dus Koffie Pad kan naar hartelust lekker poedelen.

Wat een rare combinatie…

Welnee! Strobesje het paard had het niet leuk thuis. Ze liep weg en kwam in het Niksjeswoud terecht. De familie van Archie de muis ving haar op. Al snel werden ze vrienden. Archie stelde haar voor aan Knut de oehoe, zijn beste vriend. Ook met Brian het konijn, Lily Vliegend Biggetje en Fjødr de vleermuis raakte ze al snel bevriend.

Ereleden van die beessies

Omdat ze de vrienden altijd met daad en raad bijstaan, hebben de vrienden Robbie het konijn en Koffie Pad tot ereleden benoemd. De twee wachten nog steeds op hun zelfgemaakte medailles, die hen beloofd zijn. Maar de vrienden hebben het zo druk, dat ze die nog niet gemaakt hebben..! Misschien dat ze de medailles gaan knutselen als het weer winter is en te koud om lang buiten te spelen…

Ga naar hun website ->

Knut Oehoe (Die Beessies)
Knut Oehoe